Avans Hogeschool

Onderwijsinnovatie bij Avans Hogeschool
Met de Ambitie 2025 staat Avans voor een aantal flinke opgaven die het onderwijs drastisch gaan veranderen. Dat vraagt om een andere kijk op onderwijs en ruimte voor vernieuwende onderwijsideeën, ook na 2025. Tegelijkertijd is er behoefte aan samenhang en focus, om versnippering van vergelijkbare initiatieven te voorkomen. Daarom investeert Avans in onderwijsinnovatie. En echte innovatie begint bij mensen. Mensen die net dat stapje extra zetten, de vernieuwers, de pioniers die het toch net iets anders aanpakken.

Welkom bij VONK Onderwijsinnovatie van Avans Hogeschool
Onderwijsinnovatie gebeurt volop in de opleidingen van Avans. In het klein en in het groot, met 1 opleiding of meerdere, soms samen met werkveldpartners, expertisecentra of studenten en soms niet. Academies, docenten en medewerkers met innovatieve onderwijsideeën, niets is te gek, te groot, te klein, kunnen terecht bij VONK Onderwijsinnovatie. VONK denkt mee met het finetunen van het idee, neemt drempels weg, helpt bij het realiseren van de ideeën en biedt, waar nodig, begeleiding, tijd, expertise, kennis, netwerk, geld en lef. In de video zie je hoe we dit doen.

VONK Onderwijsinnovatie bestaat uit:


De Onderwijsinnovatie Community
Eén van de doelen van VONK Onderwijsinnovatie is het stimuleren van het onderwijsinnovatieklimaat bij Avans. En dat doen we onder andere via de VONK Onderwijsinnovatie Community. De VONK Community is een groep mensen die denkt in mogelijkheden, in grenzen doorbreken, verbindingen leggen, experimenteren, gewoon doen! In de VONK Community komen docenten, medewerkers en studenten samen om gave ideeën voor vernieuwend onderwijs tot leven te brengen. Ook kun je deelnemen aan het inspiratieprogramma dat bestaat uit meetups en inspiratietalks.

VONK- innovatiepodcast
Via de VONK-podcast nemen we je mee in toffe onderwijsinnovaties die spelen binnen Avans. Iedere maand spreekt innovatieregisseur, Peter Kenter, docenten en studenten die bezig zijn met onderwijsvernieuwing binnen Avans. Je hoort wat ze doen en waarom ze willen vlammen voor het onderwijs van morgen.

Leergang Onderwijsinnovatie
Samen het onderwijs van morgen vormgeven, dat is waar de Leergang Onderwijsinnovatie voor staat. Docenten, onderwijskundigen en ICTO-coaches leren van en met elkaar. In diverse tracks volgen deelnemers 20 weken hun eigen leerpad én komen ze regelmatig als leercommunity samen.Een super inspirerende leergang gericht op actuele veranderingen in onderwijsland. Benieuwd wat er aan bod komt tijdens de leergang? Neem een kijkje in het programmaboekje en ontdek meer over de verschillende tracks. Of lees hier wat docent Pascal Roeyen uit de leergang haalt. 

Meer informatie
Op https://onderwijsinnovatie.avans.nl vind je alle informatie over onderwijsinnovatie binnen Avans Hogeschool.